Diesel elektro agregati

Motor:

Znani svetovni proizvajalci, 4 taktni, direktni vbrizg, naravno ali turbo sesanje ter intercooler, primerni za trajno obremenitev in obremenitev v izredno težkih pogojih. Motorji so posebno cenjeni zaradi njihove nizke porabe goriva, hitrega zagona in hitrega prevzema bremena. Regulator obratov je mehanski iz skupine A1 (elektronski-opcija).

Filtri zraka z vložki.
Filtri za gorivo in olje.
Predfiltri goriva.
Električni zagon 12 V do modela 100KVA in 24 V za višje moči.
Akumulatorji za zagon so svinčeni ali Ni-Cd (opcija).
Hlajenje z ventilatorjem, ki ga poganja motor in hladilniki, ki so primerni do temperature 50 stopinj Celzija. Izpušni sistem s serijskim industrijskim ali zvočno zaščitenim izpušnim loncem.

Generator:

Trofazni sinhroni, brez ščetk, avtomatsko reguliran, avtomatsko vzbujen samoventilirajoč. Po standardih IEC 34-1, VDE 0530, NEMA MG-122, CE.
Izolacija razreda H (nadtemperatura razreda F ali B-opcija).
Tropikaliziran.
Mehanična zaščita IP21 ali IP23.
Avtomatsko reguliranje napetosti do +-1%, od 0 do 100% obremenitve.
THF izpod 2% in TIP izpod 50.
Filtriranje radio motenj po BS 800 in VDE razred G in N.


    

Mehanska povezava motor-generator:


Neposredna, s pomočjo fleksibilne spojke in prirobnic. (Opcija-elastični zglob).

Podnožje:

Jekleni profili ali varjena pločevina s protivibracijskimi gumi-zglobi in dvigalnimi uškami.

Rezervoar:

Vgrajen v podnožje ali dobavljen ločeno. Rezervoar ima dvojno pločevino, kazalec za nivo goriva, senzor za minimalni nivo ter atest o nepropustnosti. Črpalka za dolivanje goriva z avtomatiko je opcija.

Zaščite:

Rotirajoči ter vroči deli motorja in generatorja so zaščiteni proti slučajnemu dotiku z ustreznimi mrežami in pokrovi.

Diesel elektro agregati kot celota atestiran v Sloveniji s SIQ atesti!
Nekateri diesel elektro agregati imajo tudi PTT ateste.Pri izbiri diesel elektro agregata za proizvodnjo električne energije se morate najprej odločiti, kateri tip potrebujete.

 

Splošno - Diesel elektro agregati

 

Diesel elektro agregati (DG) (znani tudi kot dizelski agregati) je kombinacija dizelskega motorja z električnim generatorjem (pogosto alternatorjem) za proizvodnjo električne energije. To je poseben primer motorja-generatorja. Dizelski motor na kompresijski vžig je običajno zasnovan za delovanje na dizelsko gorivo, vendar so nekateri tipi prilagojeni za druga tekoča goriva ali zemeljski plin. Dizelski agregati se uporabljajo na mestih brez povezave z električnim omrežjem ali kot zasilni napajalnik, če omrežje odpove, pa tudi za bolj zapletene aplikacije, kot so konice, podpora omrežja in izvoz v električno omrežje. Pravilna dimenzioniranje dizelskih generatorjev je ključnega pomena, da se izognemo nizki obremenitvi ali pomanjkanju moči. Dimenzioniranje je zapleteno zaradi značilnosti sodobne elektronike, zlasti nelinearnih obremenitev.

Obstajajo tudi številne možnosti za prilagajanje specifičnim potrebam, vključno z nadzornimi ploščami za samodejni zagon in vzporedno omrežje, akustičnimi nadstreški za fiksne ali mobilne aplikacije, prezračevalno opremo, sistemi za dovod goriva, izpušnimi sistemi itd. Dizelski generatorji niso samo za napajanje v sili, ampak imajo lahko tudi sekundarno funkcijo napajanja omrežij, bodisi v konicah ali obdobjih, ko primanjkuje velikih generatorjev električne energije. V Združenem kraljestvu ta program vodi nacionalna mreža in se imenuje STOR. Ladje pogosto uporabljajo tudi dizelske generatorje, včasih ne samo za zagotavljanje pomožne energije za luči, ventilatorje, vitle itd., ampak tudi posredno za glavni pogon. Z električnim pogonom je mogoče generatorje postaviti v priročen položaj, da se omogoči prevoz več tovora.

Električni pogoni so bili določeni v številnih vojnih ladjah, zgrajenih med drugo svetovno vojno, ker je bilo proizvodnih zmogljivosti za velike reduktorje v primerjavi z zmogljivostmi za proizvodnjo električne opreme primanjkovalo. Takšna dizelsko-električna razporeditev se uporablja tudi v nekaterih zelo velikih kopenskih vozilih, kot so železniške lokomotive. Velikost generatorja Generatorski agregati so izbrani glede na električno obremenitev, ki jo nameravajo napajati, značilnosti električne obremenitve, kot so kW, kVA, var, vsebnost harmonic, udarni tokovi (npr. zagonski tok motorja) in nelinearne obremenitve. Upoštevati je treba tudi pričakovano obratovanje (kot je zasilna, osnovna ali neprekinjena moč) ter okoljske razmere (kot so nadmorska višina, temperatura in predpisi o emisijah izpušnih plinov). Večina proizvajalcev večjih generatorskih agregatov ponuja programsko opremo, ki bo izvedla zapletene izračune velikosti s preprostim vnosom pogojev na mestu in povezanih električnih obremenitev.

 

 

COELMO GENERATORJI

Diesel elektro agregatiIndustrijski agregati Generatorski agregati COELMO® pokrivajo razpon moči od 3 do 4000 kVA in so zaradi možnosti prilagajanja najboljša izbira tako za komercialne kot industrijske aplikacije, ki jim omogočajo prilagajanje različnim poslovnim sektorjem.

Pomorski generatorji Coelmo®'s Marine Generating Set je eden najpopolnejših razponov, ki zajema od 3 KW do 39,5 kW. Tihi in zanesljivi pomorski generatorji Coelmo® so hlajeni z morsko vodo in jih upravlja EOS®, inovativni elektronski krmilni sistem S parkom generatorskih agregatov od 30 do 2000 kVA je COELMO® Power rent popolna sinteza z več kot 70 let izkušenj. COELMO® ima najsodobnejše tehnologije na področju integriranih storitev za električno neprekinjenost. Soproizvodnja in trigeneracija Coelmo® proizvaja majhne, ​​srednje in velike kogeneracijske in trigeneracijske sisteme, od 20 do 4000 KWE, ki lahko zmanjšajo in povečajo porabo energije proizvodnih, komercialnih in stanovanjskih uporabnikov.

Katalog COELMO z vsemi modeli Diesel elektro agregati

 

 

 

 • cab.png
 • c.png
 • deutz.png
 • mtu.png
 • man.png
 • perkins.png
 • penta.png
 • iveco.png
 • toro.png
 • diesel.png
 • nys.png
 • lombardi.png
 • cplemo.png
 • john.png
 • tri.png
 • lambo.png
 • gtm.png
 • cgm.png


Leta 1990 smo ustanovili UNINVEST
d.o.o. KOPER, da bi zadostili potrebam
organizacij v trenutkih, ko so odzivni
časi zelo kratki in je hitra intervencija
nujnost.

Uninvest d.o.o.
Kampolin 40
Lucija 6320 Portorož

Lokacija Google maps

Copyright Uninvest d.o.o. © 2018. Vse pravice pridržane. Avtor strani. O piškotkih na spletni strani